Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást?
Hisz mind a kettő mást akar – a férfi nőt – a nő férfit.

Karinthy aforizmája nagyon frappáns, de van itt még valami.
Hogy érthetnék meg egymást, hiszen „más nyelven” beszélnek!

A válasz épp olyan egyszerű, mintha bármely, különböző nyelven beszélő emberekre tennénk fel a kérdést. A megértéshez, az együttműködéshez, a problémák megoldásához kell találniuk egy közös nyelvet, amelyet mindannyian megértenek. Na, persze, az egyszerűsége dacára ez azért egyáltalán nem könnyű.

A gondok akkor kezdődnek, ha érzelmi érintettség van, ha durca, sértődés van, ha igazságtalanságot, tehetetlenséget érzünk, ha a „nyelvi” különbségek miatt elbeszélünk egymás mellett.

Sokszor viccelődünk, ironizálunk is ezekkel.

– Amikor a nők a „SEMMI” választ adják a „mi a bajod?” kérdésre.
– Ha a férfiak „lelkizés” helyett inkább a távirányítót nyomkodják.
– Vagy, ha nem mondja elégszer a pasi, hogy „Szeretlek!”
– Amikor a nők „összevissza” fecsegnek és a férfi pedig csak a lényeget akarja hallani.
– Aztán ott van a mérgezett nyíl, vagyis a „Te sosem figyelsz rám!”

Valljuk be, amikor benne vagy a sűrűjében, akkor nem is olyan vicces.
Mert a kommunikációs problémák rengeteg feszültség forrásai.

A főnökkel, a szomszéddal, a családtagjainkkal vagy vadidegenekkel

De!

Egyik sem szívja le úgy az energiáinkat, mint amikor a párunkkal vagyunk fasírtban.

Az az egész napunkat meghatározza.
Cipeljük mindenhová, elkalandozunk miatta a meló vagy éppen szabadidő közben is.

Aztán, estére fáradtak vagyunk, nem alszunk olyan jól, és még a probléma rendezése után is ólmos fáradság nehezedik ránk.

Ezeknek oka van!
Nem a szerencsétlen véletlen, nem a külső körülmények miatt van ez így.
És a párodra sem foghatod.

kommunikáció - felelősség

A rossz hír: Mindketten felelősek vagytok ezért,
mert a hibás kommunikáció miatt megy tönkre a legtöbb kapcsolat.

1# Tanulságos adat: Az elmúlt évtizedekben a létrejött házasságok átlagosan 40%-a végződik válással. (Az időfaktor persze ronthat ezen, hiszen akik nem váltak el, később még elválhatnak. De ezek szerint a szent eskü (holtomiglan-holtodiglan) nagyjából annyit ér, mintha feldobnánk egy érmét.

2# Tanulságos adat: A válások 70%-át a hölgyek kezdeményezik, csupán 30%-át a férfiak. Sőt, a férfiak nagy részét derült égből a villámcsapásként éri az elhatározás, vagyis NINCS őszinte kommunikáció a kapcsolatban, hiszen akkor tudnák, hogy valami zavar van az erőben. A hölgyeknek lesz inkább elege végül, pedig többnyire a nők azok, akik korábban a jobbításra is tesznek pár próbát.

Sokszor a veszekedések hevében, a frusztráltság közepén, amikor hócipőd tele van, és úgy érzed, egyedül boldogabb lehetnél, nem is gondolod, milyen kicsi választ el attól, hogy egy igazán jó kapcsolatod legyen.

A kapcsolatból való kilépésen gondolkodsz. Vagy éppen a párod.

Pedig ugyanezek a feszültségek, ugyanezek a veszekedések és ugyanezek a problémák várnak Rád bármelyik következő kapcsolatban, ameddig meg nem tanulod a szabályokat. Tehát még akkor is érdemes ezeket rendbe tenni magadban, ha egy következő kapcsolatban látod majd az eredményét. De még jobb a helyzet, ha a jelenlegi kapcsolatod tudod helyrehozni.

A jó hír: Mindketten tehettek érte,
mert a gyógyító kapcsolati kommunikáció megtanulható.

És a kapcsolat tényleg rendbe tehető, ha mindkét fél akarja.

De még akkor is jobbá válhat, ha csupán az egyikük elkezdi alkalmazni a kapcsolatgyógyító módszereket.
Nézzünk hát a felszín mögé! Gyere velem! 🙂

Fontos figyelmeztetés!

Már évekkel ezelőtt megfogalmazódott bennem a PÁR-BESZÉD tréning. Az elmúlt években mind a saját kapcsolatomban, mind az általam coachingokon, tréningeken megismert emberek kapcsolataiból rengeteget tanultam. És tanulom még ma is.

De!

Nem vagyok pszichológus, sem párkapcsolati terapeuta. Ez a tréning kifejezetten a kommunikációról szól. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy a legtöbb kapcsolat rendbe tehető a közös nyelv megtalálásával, és a kölcsönös akarattal, hogy megjavítsd, ami elromlott.

Kinek érdemes eljönnie a PÁR-BESZÉD tréningre?

  • Pároknak, akik már-már felhagytak a reménnyel, de szeretnének harmonikus kapcsolatot. (Együtt és külön-külön is)

  • Pároknak, akik szeretnék még jobbá tenni a kapcsolatukat. (Együtt és külön-külön is)

  • Egyedülállóknak, akik már „meggyászolták” az előző kapcsolatot, nyitottak rá, hogy szembenézzenek a múltban elkövetett hibákkal, és szeretnének egy igazán jól működő kapcsolatot.

Miről lesz szó a PÁR-BESZÉD tréningen?

Megtanulunk egy gyakorlatot, amivel a legtöbb veszekedés megelőzhető, illetve némi tudatossággal még a veszekedésből is jól tudsz kijönni. Ez a gyakorlat az Átütőerő a Kommunikációban tréningnek is az egyik alapgyakorlata.

Szó lesz arról, milyen szerepeket játszunk a mindennapi kommunikációban és Te melyiket szoktad magadra húzni.

Beszélünk azokról a félelmekről, amelyek miatt őszintétlenek vagyunk a kapcsolatokban, és hogyan lehet ezt egymásnak bizalmat szavazva csinálni. A félelmek megértése már önmagában is óriási segítség lesz majd számodra.

Megtanulhatod a párod nyelvén elmondani, amit szeretnél, és persze mindezt kölcsönösen gyakorolhatjátok majd, akár mindketten eljöttök, akár csak egyikőtök. A tréningnek nem feltétele, sem az, hogy mindketten ott legyetek, sem az, hogy jelenleg van-e párod. A gyakorlatokban önmagad fogod tréningezni, és a cél, hogy „éles helyzetben” is működő módszereid legyenek.

Sokat fogunk gyakorlatozni, nevetni, néha talán még sírni is. Ez egy őszinte tréning – őszinte embereknek.

Mire számíthatsz, ha elvégzed a tréninget?

Egy jó kapcsolatnak a 3 árulkodó jele a következő:

1. Sokat beszélgetnek egymással, őszintén, igazi mély beszélgetések ezek különféle témákban, közös célokról, egymás dolgaiba beavatják egymást. Tehát nem a Kihozzaelagyereketasuliból? vagy Mileszmaazebéd? típusú beszélgetésekre gondolok.

2. Sokat nevetnek együtt, egymáson, magukon, mert szórakoztatónak tartják egymást, és élvezik az együtt töltött időt. Itt pedig nem viccmesélésre vagy egy vígjáték megnézésére gondolok elsősorban.

3. Mindkét fél számára elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű intimitásban van részük. Egymással! Természetesen a szexuális együttlétre gondolok elsősorban, és a napi intim érintésekre, összekacsintásokra.

A kapcsolat leépülését ennek a 3 indikátornak a csökkenése vagy megszűnése jelzi látványosan. Ha fejben elvégezted a „tesztet”, akkor talán már tudod, hogy számodra hasznos volna-e a tréning.

Ha elvégzed, akkor a kommunikáció módja, az egymáshoz való viszonyulás minősége, az egymásra nézés, a kölcsönös tisztelet növekedése lépésről-lépésre visszahozhatja a fenti 3 indikátort az életedbe. Ha ez jó lenne számodra, akkor a következő kérdésed szerintem ez:

Mikor lesz?

Összesen 5 alkalomból áll, ezek hetente mindig ugyanakkor vannak.

Időpontok:

2019. október 31., november 7., 14., 21., 28.
minden csütörtökön 16-19h-ig

Hol lesz?

Oktatóterem – MADRID terem
1075 Budapest, Károly krt. 3/A. félemelet.

Mennyibe kerül?

Részvételi díj egy összegben a tréning kezdetéig:
53.000 Ft (alanyi adómentes)

Részvételi díj 5 részletben (első a tréning kezdetéig, a többi részlet az 1.-4. alkalmak előtt):
5 x 12.000 Ft (alanyi adómentes)

Páros részvételi díj egy összegben a tréning kezdetéig:
96.000 Ft (alanyi adómentes)

Ez még fontos lehet a döntésedhez

Ha a tréning alkalmakon ott voltál, aktívan részt vettél, és a zárónapon mégis elégedetlen vagy az eredménnyel, a teljes befizetett összeget visszakapod!

Mi fog történni jelentkezés után?

Jelentkezés után díjbekérőt küldünk Neked a választott fizetési mód szerinti összegről, melyet a megadott számlaszámra tudsz elutalni. A tréning előtt pedig kapsz egy tájékoztató levelet a fontos tudnivalókról.

Most már tényleg csak egy hajszál választ el életed nagy kalandjától és a kiemelkedő sikerektől. Légy bátor, és válaszd azt az utat, ami egy szabadabb élethez vezethet!! Üdv a csapatban!