A legtöbb cégvezető nincs is tudatában, mekkora kár éri őt napról napra!

Nem az a célom, hogy elrettentselek, sokkal inkább az, hogy felnyissam a szemed, mert mindez nem a Te hibád.

Azt látom, hogy rengeteg értékesítő szaladgál a terepen, de többnyire a következő két véglet valamelyikéhez közel tanyáznak. Az egyik típus (nevezzük őket kékeknek) most okoz a cégednek óriási károkat, a másik (sárgák) pedig a vállalkozásod jövőjét fogja megnyomorítani.

Kezdjük a kékekkel!

Egy tipikus cégvezető nem ismeri a valós konverziós számokat. Hogy mi lenne a reális.
Nem tudja, hogy 100 ügyfélből hányan vásárolhatnak optimális helyzetben. Lehet, hogy egy profi értékesítő eladna 60 ügyfélnek, az ő emberei pedig csak 3-nak. De ez így megy hónapok óta, ezért elfogadja, hogy ez reális a piacukon, ráadásul, most itt van a nehéz gazdasági helyzet meg a vírus, ezért örül annak a 3-nak.

Az értékesítőnek ez pedig kényelmes. Mert bárhogyan is dolgozik, néhányan maguktól is vásárolni fognak tőle, akkor is, ha ő maga nem tesz bele különösebb energiát. Figyelj csak!

Egyszer régen Svédországban elvégeztek egy rendhagyó kísérletet. Kíváncsiak voltak, hogy létezik-e használhatatlan értékesítési módszer.
Amit csak lehetett, tudatosan elrontottak, a lehető legrosszabb módszert akarták kipróbálni. Idegenekhez csöngettek be váratlanul hétvégén este, értékesítőhöz nem méltó öltözetben, nem köszöntek, majd az értékesítőnek ezt a kérdést kellett feltennie: “Ugye, nem akar biztosítást vásárolni?”.
Hogy mi lett a végeredmény?
Igaz, hogy nagyon rossz arányban, de működött. Minden 52. helyen el tudtak adni valamit.
Megállapították, hogy nincs abszolút rossz módszer!

És pont ez a legnagyobb veszélye egy rossz módszernek: hogy működik.
Mint egy rossz óra, ami megállt, mégis naponta kétszer a jó időt mutatja.

Értékesítési csapat
És éppen ezért, nem tudhatod, hogy a csapatodban mekkora a kihasználatlan tartalék: 5 vagy éppen 95%.
Ha végigolvasod, megmutatom, mit tehetsz azért, hogy egy igazán ütős, pörgős és csúcsra járatott sales csapatod legyen.

Figyelj! Folytassuk a sárgákkal!

A sárgák jóval aktívabbak, több üzletet is hoznak, ezért a legtöbb helyen ők a „jó üzletkötők”. Ha kell nyomulnak, ha kell visszamásznak az ablakon és eladják a kopasznak a fésűt. És pont ezzel tesznek Neked keresztbe hosszú távon.

Csináltam egy rögtönzött felmérést, hogy az emberek többségének mi jut eszébe első pillanatban az ÜZLETKÖTŐ szóról.

Íme a válaszok egy része:

Mit szólsz?

Ők azok, akik most Téged képviselnek az ügyfeleid előtt, és lerombolják a drága pénzért, sok energiával felépített imázsodat. Ők azok, akik ha megcsörrentik a lehetséges vásárló telefonját, azt mondja a partner: „Úristen, már megint ez a pióca, pitbull, nyomulós fráter!”

Fogadják őt, de nem szívesen, és csak idő kérdése, hogy mikor jön egy igazán profi értékesítő a konkurenciától, akihez majd átmenekülhetnek.

Egy kicsit kiszíneztem a helyzetet, de a sárgák és a kékek nem tesznek jót a cégednek! Az egyik a pénzedet herdálja a másik a cégedet teszi tönkre.

Folytatom, jó?

A legtöbb sales tréning a kékekből megpróbál sárgákat csinálni, erőszakosabbá, agresszívebbé tenni őket. Ám, ez egyrészt lehetetlen, másrészt soha nem lesz őszinte, ezt az ügyfél is megérzi és az értékesítő sem érzi jól magát a bőrében, ezért ahogy meg tudja tenni, le fog lépni Tőled.
A sárgákból pedig még sárgábbat csinálnak, mert további agresszív trükkökkel látják el őket, így még hatékonyabban tudják rombolni a cégedet. Na, jó. De akkor mi a megoldás?

Milyen céget szeretnél?

Olyat, amelyik megtalálja a piacon azokat a partnereket, akiknek tud segíteni a termékeddel, a szolgáltatásoddal, és azoknak proaktív módon eladja a cuccot? Felkelti a hiányérzést, és segít is kielégíteni azt? És mindeközben a cégnek tovább építi a jó hírét? Egyfajta barátja a partnernek, akit szívesen látnak, és szakértőként tartják számon?

Ebben és csak ebben az esetben van egy jó hírem:

Tudunk együttműködni és tudok megoldást a helyzetedre!

A sárgák maradjanak sárgák, a kékek pedig kékek. Az értékesítési módszerük pedig legyen ZÖLD!

Ez az első olyan értékesítési módszer, ahol a fókusz nem a lezáráson és az utólagos kifogáskezelésen van.
Pont ellenkezőleg. Megfelelően kontrollált értékesítési kommunikációval a „kifogástalan” értékesítés a cél, ami mentes az erőszakos nyomulástól, a tukmálástól és az utólagos magyarázkodástól. Nem fognak tudni mindenkinek eladni, mert nem ez a cél! A cél az, hogy azoknak adjanak el, akiknek a cuccod könnyebbé, jobbá teszi az életét, és ezért örömmel üzletelnek Veled akár évtizedeken át.

Ez nem egy elméleti amerikai szisztéma, amit meg kell próbálnod letolni a magyar emberek torkán, hanem hazai piacon edzett gyakorlati módszer, ahol megtanuljuk az együttműködő kommunikációt és szimuláljuk az éles helyzeteket.

Az üzleti megbeszélések zöme nem megy simán. Adódnak kifogások, problémák, váratlan helyzetek. A kékek itt visszavonulót fújnak, a sárgák pedig rázendítenek. És ezekben a helyzetekben követik el azokat a hibákat, amelyek miatt a fenti kép él az üzletkötőkről.

A SALES CONTROL egy olyan módszer, ahol együttműködünk a partnerrel, segítünk neki, de aktív módon, és a kifogások zömét megelőzzük. Egyenrangú kapcsolat, ahol rövid és hosszú távon is mindkét fél nyer az üzleteken.

Kinek nem való?

Azoknak, akik a külső körülményekben, a gazdaságban, a vírushelyzetben látják a pangás okát, és csupán ezeknek a megváltozásában, enyhülésében bíznak.
Azoknak sem való, akiknek az a szállóigéje, hogy „Jól van az úgy!, és azoknak sem, akik valami olcsó tréninget keresnek okosba’.

Kinek való?

Olyan cégvezetőknek, értékesítési vezetőknek, akik tudják, hogy érdemes képezni, fejleszteni a csapatukat, mielőtt még elindul a kiégési folyamat, és szeretnék ezt megelőzni. Olyan csapatvezetőknek, akik elkötelezettek azért, hogy sikeres értékesítőik legyenek és hajlandók is rászánni az időt, befektetni a melót, mert hosszú távra terveznek, és a legjobbat akarják az embereiknek.

Lehetőségünk volt Kreutz Zsolt eladási tréningjén részt venni a kollégákkal. Véleményünk abszolút pozitív volt.
Maximálisan tetszett, hogy Zsolt feltérképezte cégünk működését, közös konzultáción tájékoztattuk kollégáink problémáiról.
A teljes tréning impulzív, figyelemfelkeltő, mozgalmas volt. Könnyen találta meg a közös nyelvet a kollégákkal, hamar bizalmat keltett bennünk és figyelmüket ébren tudta tartani a tréning egész idejére.
Összességében melegen tudjuk ajánlani Kreutz Zsolt által szervezett eladási tréninget.

TIPP Ingatlaniroda vezetőség
Mikuláss Zoltán
Cégtulajdonos


Mi kapsz a SALES CONTROL tréningtől?

 Egy felmérést a jelenlegi helyzetről, hogy legyen egy viszonyítási alapod és ne kelljen sötétben tapogatóznod.

 
Egy több alkalmas tréninget, ahol alkalomról alkalomra lesz elmélet és gyakorlás is, és a tréningnapok között is minden résztvevőnek meglesz a saját feladata, amin dolgozhat.

 A pszichológiai hátteret, hogy az értékesítők megértsék, mit csináltak eddig rosszul és mit miért érdemes másképp csinálniuk

 Egy teljes rendszert, ami a legapróbb részekig minden tudni- és tennivalót megmutat az értékesítés folyamatáról, vagyis teljesen kezdők is megértik a módszert.

 A tréning végeztével pedig nem engedjük el az értékesítők kezét, hanem folytatódik a tréning egy utánkövető programmal.

Miért jelent ez brutális fejlődési lehetőséget a csapatnak?

Megértés

Az értékesítők zöme nem tudja, hogy egy megbeszélés után miért sikerült vagy éppen nem sikerült üzletet kötnie, pedig ahhoz, hogy ezt bármikor megismételhesse, és tudatosan törekedjen rá, ez elengedhetetlen.

Önbizalom emelkedés

A magabiztos, határozott kiállás sokkal hatékonyabbá teszi a résztvevőket, és ez abból is táplálkozik, hogy érzi, az irányítás az ő kezében van.
Ha minden esetben tudatosan tudja képviselni a cégét, és érzi, rajta múlik, hogyan alakulnak a dolgok, magabiztosabbá válik, és ettől még jobb eredményeket tud majd elérni.

Csapatdinamika

A tréningeken az izgalmas gyakorlatok közepette kialakul egy közös sors. Mint a hegymászóknál vagy az ejtőernyősöknél. Nem véletlen, hogy annyi extrém sportot kínálnak a csapatépítő kurzusokon. Így hamar kialakul az összhang, ezért új munkatársak beillesztésekor is nagy segítség a tréning.
A csapat vezetője pedig tisztába kerül az emberei képességével, így tudja motiválni őket.

Kiegyensúlyozottabb csapattagok

A tréningen, és az egyes alkalmak között végzett házi feladatok nagyon komoly önfejlesztő gyakorlatok, így az egyes résztvevőknek egyénenként is komoly fejlődést jelent, amit nem csupán a munkában alkalmazhat, hanem a magánéletében, a gyermekneveléskor vagy éppen a párkapcsolatában. Ráadásul a nyereségeit a cég vezetőjének köszönheti, ezért kimondva vagy kimondatlanul, de hálás lesz a cégének.

Több bevétel

A hibák feltárásával a korábban „elrontott” üzletkötéseket is át tudják fordítani az értékesítők.

Az eredmény önmagáért beszél. Idei évünk árbevétel növekedése csaknem 20%-al magasabb mint tavaly. A tréningen elhangzottakra épülve minden irodában kialakult egy vezető telemarketinges. Nagyobb a dolgozók hűsége a céghez, ezáltal csökkent a felvételiztetés költsége.
Örülök, hogy együtt dolgozhattunk!

Koós János, ügyvezető
Lux Hungária Kft.

Jobb hatásfokkal tudnak dolgozni, hamarabb le tudják zárni az ügyfeleket és így marad idő további partnerek felkeresésére. És mindez visszahat a hangulatra, a motivációra is. Öngerjesztő folyamatok indulhatnak el, melyek a csapat egészére átragadnak.

Ki vagyok én és mire alapozom a fentieket?


Kreutz Zsolt, kommunikációs tréner

– 1994. óta (és jelenleg is) gyakorló értékesítő vagyok.
– A kezdetek után értékesítési vezetőként, majd ügyvezető igazgatóként dolgoztam.
– Több értékesítési csapat felállításában és képzésében részt vettem.
– Több újságban, magazinban publikáltam az értékesítésről, kommunikációról.
– 2003-ban kezdtem el értékesítési trénerként dolgozni, mára sok ezer értékesítő tanulta meg tőlem ezt a módszert.
– 2009. óta kommunikációs tréningeket tartok, és mivel ez az egyik legfontosabb eleme az értékesítésnek, minden tréning tartalmazza a kommunikációs alapképzést is.
– Online kurzusaimon és nyílt tréningjeimen is cégek százai és értékesítők ezrei vettek részt.

Néhány cég, akikkel már együttműködtünk:

Értékesítési kommunikáció tréning

A  tréninget cégre szabjuk. Pontosan a Te problémáidra a Te helyzetedre.

Tematikában, ütemezésben és a helyszínben.
Pontosan úgy, ahogy Neked, a cégednek és a csapatnak a legjobb.

Miért most érdemes tréninget szervezni a csapatodnak

Jelenleg az egész világ bezárkózott. Sok helyen home office-ra váltottak még az értékesítők is, és pár hónap alatt bepunnyadtak. Sokan tapasztalják, hogy dacára annak, hogy kevesebb a munka, és az utazással sem megy el az idő, mégis észrevétlenül rohannak el a hasznos órák. Hozzászoktunk.

Az időzítésnek óriási szerepe van minden vállalkozásban. Jókor lenni jó helyen, és időben tenni, amit kell.

Azok, akik most gyorsan tudnak lépni, robbantani fognak, felrázzák a csapatukat és elsőként tudnak visszatérni a csatatérre. Egyfajta edzőtáborra van most szükség, nem pedig csöndes visszatérésre. Most lehet versenyelőnyhöz jutni, tehát soha jobb időzítést nem tudsz választani egy értékesítési tréningnek.

Hogyan tovább?

1. 
Töltsd ki a lenti űrlapot az elérhetőségeiddel, és a következő üzenettel: „Beszélgessünk a tréningről”.
Ha van kedved, pár sorban le is írhatod, mi a helyzet a cégeddel, a csapatoddal, mire keresel megoldást, de ez nem fontos, ezt majd személyesen is elmondhatod.
A tréninget majd együtt alkotjuk meg, ezért nyilván NEM TUDOK írásban ajánlatot küldeni, amíg nem beszéltünk.

2.
24 órán belül felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetünk egy időpontot, ahol egy finom kávé vagy tea mellett felmérem, hogy a csapatodnak mire van szüksége. Átbeszéljük, milyen problémákra keresel megoldást, mit tartasz fontosnak, hogy a csapat sokkal jobban működjön együtt, és milyen időbeosztásban tudod a legjobban elképzelni a tréninget, majd egyeztetünk egy újabb időpontot. Ekkor nálam van a labda, a megbeszélt időpontra elkészítem a tréningtervet.
Fontos! Meg fogom mondani azt is, ha nem én vagyok, aki segíteni tud Neked, sőt, ha tudok, akár javaslok más megoldást. Nekem az a legfontosabb, hogy jól működjön a céged, tehát nem fogom a pénzed kiimádkozni a tárcádból.

3.
A második találkozón átadom neked a tematikát, és ha teljes mértékben elégedett vagy, és elfogadod a tréningtervet, már bele is csaphatunk a SALES CONTROL tréningbe.

Kreutz Zsolt

De, ne szaladjunk ennyire előre, először küldd el az üzeneted itt!