Van egy nagyon érdekes mondat, amivel már meglepően sokszor találkoztam…

Bevallom, mindig nagyon jól esett, de mégsem vettem komolyan. Megmaradt a dicséret szintjén.

Ezidáig! : )

Pedig tényleg sok tréning, szeminárium végén hangzott el ez a mondat:
Régóta olvasód vagyok, imádom a leveleidet, még azt is, amikor csak el akarsz adni valamit, engem arra taníts meg, hogy én is tudjak ilyen leveleket írni!

Eljött az idő, most figyelj!

A Kommunikációs Műhely azért jött létre, hogy megmutassa számodra, hogy a kommunikáció egyes területein milyen gyorsan és egyszerűen tudsz meglepően komoly hatást elérni csupán apró dolgok megváltoztatásával.

Folyamatosan kutatjuk azokat a témákat, amelyekre kíváncsi vagy. Amelyektől álmatlanul hánykolódsz az ágyadban, ha nincs rá megoldóképleted. Vagy éppen felvillanyozódsz, ha már tudod, mi a teendő, és már szaladnál is cselekedni. Ezekre építjük ezeket a műhelyalkalmakat, amikor pár órában gyakorlatokkal játékokkal és némi elmélettel segítünk, hogy otthonosabban mozogj a kommunikáció gyönyörű, bár néha rögös útján.

A következő Kommunikációs Műhely témája:

Storytelling és Storywriting workshop

Nem szokásom divatos és hangzatos szavakkal élni, de így legalább már nagy vonalakban sejted, melyik két területről lesz szó.

Mondom is a részleteket!

1. STORYWRITING

Nálam az írás egy nonprofit levelezéssel, majd bloggal indult, és szinte teljesen „véletlenül”, egy motorbaleset kapcsán folytatódott üzleti síkon. A helyzetből adódóan kezdtem el írni a partnereimnek egy online tréningről, és az eredmény engem is meglepett. Olyan bevételt produkáltak a leveleim, amelyet korábban elképzelni sem mertem volna.

Ez 2005-ben történt, és persze azóta sem álltam le a hírlevelekkel, mert ha mindig őszinte és korrekt vagy, akkor ez egy nagyon jó bevételi forrás, de nagyon jó kapcsolatápolási lehetőség is egyben, ráadásul meg tudod mutatni a potenciális partnereidnek a kompetenciádat is. Szóval minden téren hasznos.

A bevezetőben leírt pár sor miatt lesz ez a műhely megtartva, hogy egy kisebb csapatnak tényleg átadjam, hogyan tudtam a kommunikáció írott formáját ennyire hatékonnyá tenni. Persze, nem csak hírlevelekben hasznosíthatod ezt a tudást, hanem egy motivációs levélben vagy egy reklámban is. Sok helyen váltotta le az írott kommunikáció a személyes jelenlétet, ezért érdemes ezt kőkeményen megtanulni, hiszen pont a személyes jelenlét hiánya miatt itt sokkal kevesebb eszközöd van arra, hogy jó benyomást tegyél a másikra. Nem fogok mellébeszélni, tényleg elmondok mindent!

2. STORYTELLING

Sokszor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy pár percben, vagy akár rövidebb idő alatt be kell mutatkoznunk, el kell mondanunk, mit szeretnénk, és ettől függ minden további lépés. Lehet ez egy állásinterjú, egy üzleti ajánlat, vagy egy bármilyen kapcsolat kezdete.

A legsikeresebb emberek nem is hajlandók foglalkozni olyan partnerekkel, akik nem tudják lenyűgözni őket 30 másodpercben, ezért jelen pillanatban, ebben a digitális világban kiemelkedő fontosságú, hogyan tudod izgalmasan bemutatni magad vagy amit képviselsz.

Ezért én is röviden mondom. A műhelymunka után ezekre a kérdésekre könnyedén tudsz majd válaszolni, és fél percben el fogod tudni varázsolni a hallgatóságodat:

Hogyan mutatkozz be 30 másodpercben, hogy sorba álljanak a névjegykártyádért?
Az üzleti reggelik, a networking most éli virágkorát. Ha időt és pénzt szánsz rá, akkor már legyen kifizetődő.

Hogyan mutasd be magad, a céged, terméked vagy egy ötletet másoknak, hogy Ők akarjanak Veled együttműködni?
Egy ilyen helyzetben a döntés pillanatok alatt megszületik, akár pozitív, akár negatív a kimenetele. Tartsd a kezedben az irányítást!

Hogyan legyél tömör és velős, ha csak annyi időd van, míg az autójához kíséred a partnert?
Nem mindig van idő csevegésre, tiszteletkörökre. És ennyi idő alatt is elnyerheted a partnered figyelmét, ha tisztában vagy ennek a „szabályaival”.

Hogyan beszélj a kamera előtt?
A közösségi oldalaknál a videó a kedvelt forma. Mégis a legtöbb ember lefagy és sótlan közhelyeket, adatokat sorol monoton. Ennek vége! Tudni fogod, mit és hogyan mondj a hallgatóságnak.

Bónuszok:

#1 Ellenőrző lista, ami segít a felkészülésben, ha szerepelned kell
Mit tegyél vagy éppen ne tegyél, ha izgulsz. Ha a beszéd végén csalódott vagy, hogy kihagytál fontos dolgokat. Ha úgy érzed, nincs elég erő a beszédedben.

#2  Ellenőrző lista, amelyben minden eszköz, segítség benne lesz, amit az elmúlt 15 évben kipróbáltam és leteszteltem. Ez önmagában nagyon komoly érték. Amíg nem vagy rutinos, minden leveled, reklámod megjelentetése előtt csak egy gyors ellenőrzés a lista alapján, és sokkal hatékonyabb lesz, mint eddig volt.

A műhelymunka kiscsoportos (max. 22 fő), a jelentkezés és a részvételi díj befizetés sorrendjében telnek be a helyek.

Hol lesz?

Oktatóterem
1075 Budapest, Károly krt. 3/A. félemelet.

Mikor lesz és mennyibe kerül?

STORYTELLING és STORYWRITING workshop
2018. december 7., péntek, 10-14h
Részvételi díj:
12.500 Ft / fő
 (alanyi adómentes)